Sommerspillet 2015, Spillemand På En Tagryg

skansespillet sommerspil hals

Om Forestillingen

2.-11. juli på Skansen i Hals

Skansespillet 2015 bliver en rigtig klassiker!

Skansespillet har til sommerspillet 2015 fået rettighederne til at opføre den varme og rørende musical ”Spillemand på en tagryg”. Stykket er skrevet af Joseph Stein og har netop fejret sit 50 års jubilæum, hvilket vi syntes var en god lejlighed til at vise vores publikum i Hals, hvor fantastisk denne historie er, og hvorfor den stadig er aktuel den dag i dag, selvom handlingen foregår i år 1905 i et lille jødisk samfund i Rusland.

”Spillemand på en tagryg” er en rigtig hjerteknuser af en forestilling, med både humor og alvor, festlige sang- og dansenumre og en flot scenografi, som skal danne rammen om den fattige mælkemand Tevye og hans familie og venner. Et af Tevyes store problemer er at få sine døtre godt gift. Især da pigerne også selv har en mening om den sag. Samtidig rumler både revolution, raceproblematik og forfølgelse i baggrunden. Forestillingen er nok mest kendt for nummeret ”Hvis jeg var en rig mand”, og komponisten Jerry Bock har skrevet noget fantastisk musik til forestilingen som tilsat Sheldon Harnicks humoristiske tekster i Jens Louis Petersens danske oversættelse, indeholder en perlerække af numre, som vi håber både får rørt lattermusklerne og tårekanalerne hos publikum.

Instruktionen er i år lagt i hænderne på en rigtig veteran i Skanse-regi, nemlig Torben Skov, som har slået sine folder på og bag scenen siden 1997. På den musikalske front er der genvalg til Martin Kjeldgaard, som også har været kapelmester de seneste seks år. I år kommer orkesteret til at bestå af ikke mindre end 10 professionelle musikere, som nok skal få fødderne til at vippe i takt på tribunen.

Selve prøveforløbet begyndte i januar og vi øver på livet løs, så vi kan blive klar til premieren den 2. juli 2015. Forestillingen spiller frem til og med den 11. juli 2015. Vi glæder os til at levere endnu et brag af en forestilling på Hals Skanse.

Originaltitel: FIDDLER ON THE ROOF
Manuskript: JOSEPH STEIN
Komponist: JERRY BOCK
Sangtekster: SHELDON HARNICK
Dansk oversættelse: JENS LOUIS PETERSEN

Download det program, der blev solgt ved forestillingen som PDF-fil her

2015 Spillemand på en Tagryg, sommerspil Hals, musical

Handlingen

1. akt

Undervejs i prologen (“Tradition”), forklarer Tevye Guds rolle med at skabe en balance i indbyggernes liv. Tevye beskriver det lille samfunds inderkreds, og den noget større kreds, som består af den russiske betjent, præsten og et utal af andre øvrighedspersoner. Han forklarer: ”Så længe vi ikke generer dem, så generer de ikke os”.

Han slutter med at slå fast, at uden traditioner, så vil hans egen og indbyggernes tilværelse, være ligeså skrøbelig som en spillemand på en tagryg.

Tre af Tevyes døtre, Tzeitel, Hodel og Chava går og spekulerer over, om det nogensinde vil lykkes for Yente, byens “Kirsten Giftekniv”, at finde manden af deres drømme (“Matchmaker”). Yente fortæller Golde, at hun har udvalgt slagteren Lazar Wolfe som Tzeitels mand.

Teyve funderer over, hvor inderligt han ønsker, at han havde blot en lille formue (“If I were a Rich Man”). En gruppe af indbyggerne, deriblandt den revolutionære studerende Perchik, henvender sig til Tevye og fortæller ham om et voldsomt angreb på jøder i en nærliggende landsby. Tevye inviterer Perchik med sig hjem for at fejre Sabbath, og sender ham derefter hjem til døtrene for at forberede dem på det.

Skrædderen Motel forsøger at tage sig sammen til at anmode Tevye om Tzeitels hånd, men han taber modet undervejs… Familien og deres gæster byder Sabbath’en velkommen (“Sabbath Prayer”).

Tevye tager afsted for at mødes med slagteren Lazar Wolfe og accepterer giftemålet mellem ham og Tzeitel. Denne aftale bliver efterfølgende fejret, meget støjende, med deltagelse af indbyggerne og af russerne, som også samles på kroen (“L’Chaim”).

Da Tevye slingrende går hjem, møder han den russiske betjent, som advarer ham mod en forestående demonstration mod jøderne i Anatevka. I sin fuldskab “fremtryller” Tevye spillemanden som spiller, mens Tevye danser hjem.

Tevye kommer ind, og fortæller Tzeitel om hendes forlovelse med Lazar Wolfe. Golde fryder sig, men efter hun er gået ud, fortæller Motel Tevye, at han og Tzeitel har lovet at gifte sig med hinanden. Efter en indre kamp, går Tevye med til at de kan gifte sig. Han går ud, og Motel og Tzeitel jubler ! (“Miracle of Miracles”).

Tevye beslutter sig for at fabrikere et vildt mareridt (“The Dream”) for at overbevise Golde om, at ægteskabet mellem Lazar og Tzeitel vil resultere i at Lazars første hustru, Fruma-Sarah, vil slå Tzeitel ihjel. Golde bliver så rædselsslagen, at hun insisterer på et ægteskab mellem Tzeitel og Motel.

På gaden går sladderen blandt indbyggerne, om forvirringen omkring Tzeitels bryllupsplaner. Idet Chava går ind i Motels skrædderbutik, bliver hun hånet af en gruppe russere på gaden. Fyedka, en ung russer, forlanger at de stopper !

Efter russerne er gået, følger han efter Chava ind i butikken. Han forsøger at tale med hende, men skynder sig ud, da Motel kommer ind. Motel tager sin bryllupshat på.

Musikanterne leder os til brylluppet. Under den jødiske ceremoni synger selskabet (“Sunrise, Sunset”). Til indbyggernes forfærdelse byder Perchik Hodel op til dans, og hun accepterer det forbudte: at danse med en mand !

De andre følger trop. Idet dansen når sit vilde højdepunkt, ankommer betjenten og hans mænd. De ødelægger alt omkring sig. Perchik kommer i håndgemæng med en russer og får et kølleslag. Betjenten bukker for Tevye og siger: “Jeg beklager virkelig. Jeg håber De forstår ?”. Tevye svarer med overdreven høflighed: “Naturligvis”.

Derefter begynder familien at rydde op efter ødelæggelserne.

2. akt

Under prologen sludrer Tevye med Gud om de seneste begivenheder. Perchik fortæller Hodel, at han rejser til Kiev for at arbejde for retfærdigheden. Han frier til hende, og hun accepterer hans frieri (“Now I Have Everything”).

Han lover at sende bud efter hende, så snart han kan. Tevye godkender dette til trods for bange anelser. Efter de er taget afsted, spørger han Golde, om deres eget arrangerede ægteskab på en eller anden måde også er blevet til en romance ? (“Do You Love Me ?”).

På gaden fortæller Yente Tzeitel, at hun har set Chava sammen med Fyedka. Nyheder, som Yente har opsnappet i et brev fra Perchik, bliver genstand for landsbysladderen og lavet til en sang, som fuldstændig fordrejer sandheden (“The Rumor”).

Tevye følger Hodel til stationen. Hun rejser til Sibirien, hvortil Perchik er blevet sendt efter sin arrestation (“Far From the Home I Love”).

Landsbysladderen går igen,- denne gang om en ny ankomst hos Motel og Tzeitel !!

Det viser sig, at den nye ankomst i Motels butik er en symaskine…Fyedka og Chava taler sammen udenfor butikken. Hun lover at tale med Tevye, om deres kærlighed til hinanden. Tevye kommer til syne, og Chva forsøger at fortælle ham om Fyedka. Tevye afslår at høre på hende, og forbyder hende at nævne Fyedka igen.

Tevye kommer hjem og erfarer fra Golde, at Chava og Fyedka er blevet gift af præsten. Tevye siger, at Chava er død i deres øjne. Han synger om sin kærlighed til Chava (“Little Bird”). Da Chava kommer og beder om hans accept, afslår han, modvilligt, hendes bøn. Chava går ud, mens man hører: (“Tradition”).

Yente forsøger at matche Tevyes sidste to døtre med to drenge som fremtidige ægtemænd. Betjenten bringer nyheden om, at alle skal sælge deres boliger og ejendele, og forlade Anatevka i løbet af tre dage. Mens indbyggerne overvejer deres fremtid, synger de kærligt om den landsby, de nu må forlade (“Anatevka”).

Familien pakker vognen og gør klar til afrejse. Tzeitel og Motel opholder sig i Warszava, indtil de har penge nok til at rejse til Amerika. Hodel og Perchik er stadig i Sibirien. Chava kommer ind med Fyedka. Tevye vil ikke vedkendes hende. Chava forklarer, at de også tager afsted. De vil ikke blive blandt mennesker, der behandler hinanden så dårligt. De rejser til Moskva. Tzeitel siger farvel til dem og Tevye, og hun tilføjer hurtigt, “Må Gud være med jer”.

Chava lover Golde, at hun vil skrive til hende fra Amerika. Chave og Fyedka tager afsted. De sidste afskeder bliver taget, og Tevye begynder at trække vognen. De andre indbyggere slutter sig til, også spillemanden. Tevye giver tegn til ham om at følge med. Spillemanden stikker violinen ind under sin arm og gruppen begynder deres rejse – væk fra Anatevka.

Billeder

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg
Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg

Instruktørteam

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Torben Skov, Instruktør

Torben R. Skov
Instruktør

Blev ramt af Skansefeberen tilbage i 1997, hvor han ved et tilfælde kom med i forestillingen “Oklahoma”. Han arbejder til daglig som regnskabschef hos Asetek Danmark A/S i Aalborg, men de kreative lyster bruges heldigvis hos Skansespillet. Torben er foreningens multimand! Kasserer, skuespiller, instruktør, scenograf og tekniker og meget andet.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Stine Skovby, koreograf

Stine Skovby
Koreograf

Er uddannet danselærer samt bachelor i dramaturgi og musikkultur. Stine er med på skansen på 3. år, idet hun har været dramaturgisk konsulent på de to foregående forestillinger. Hun underviser til daglig på Den Kreative Skole i Silkeborg og har beskæftiget sig med musicals – både foran, på og bag scenen – gennem de sidste femten år bl.a. hos Musical Silkeborg.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Martin Kjeldgaard, Kapelmester

Martin Kjeldgaard
Kapelmester/Vocalcoach

Er uddannet pianist fra Nordjysk Musikkonservatorium, og arbejder til dagligt som organist i Vodskov Kirke. Martin har siddet med dirigentstokken bag klaveret på Skansen siden 2009, og er også foreningens webmaster. Martin spiller desuden i “Korsbæk-trioen”, som netop har optrådt i Dyrehavsbakken i forbindelse med åbningen af “Korsbæk på Bakken”.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Søren Skriver, instruktørassistent

Søren Skriver
Instruktørassistent

Havde sin skansedebut tilbage i 2009 som prinsen i Askepot og har siden været en del af Skansefamilien. Derudover har han også spillet et hav af roller på andre scener og er næstformand i Musicaliber Aalborg. Søren er til daglig lærerstuderende og arbejder på Aalborg Teater. Det er første gang Søren er foran scenen i Skanse-regi.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Anne Moe, produktionsleder

Anne Moe
Produktionsleder

Startede sin skansekarriere som en dansende anemone tilbage i 2006, og har ikke kunnet holde sig væk siden. Til daglig er hun studerende og arbejder i hele to Fakta-butikker. Anne styrede bagscenen sidste sommer med hård hånd som forestillingsleder og har desuden hjulpet til med Skansespillets børnehold.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Vivian Jørgensen, Sufflør

Vivian Jørgensen
Sufflør

Er Skansens ‘Grand Old Lady’ og vores allesammens “tante”. Vivian har været aktiv i Skansespillet i 27 år siden starten i 1988 med “Annie get your gun” og har en stor del af tiden været en del af bestyrelsen. Vivian er netop gået på pension fra Forsvaret, så nu er der endnu mere tid til Skansespillet.

Medvirkende

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Ole Sten

Ole Sten
Tevye

Ole er 57 år og bor i Nibe, hvor han er skole-bibliotekar. Ole har spillet syv forestillinger med Morskabstheatret, én med Musicaliber og dette er hans tredie forestilling med Skansespillet. Ole er vild med sin Mazda 6 og hans livret er and.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Betinna Bjeldbak

Betinna Bjeldbak
Golde

Betinna er 36 og bor i Hou. Til daglig læser hun til lærer og hun har været fast inventar på Skansen siden hun debutterede i 1995 med hovedrollen i frøken Nitouche. Det er også blevet til adskillige forestillinger med Musicaliber, som hun er formand for. Betinna har de seneste år været produktionsleder på Skansens sommerspil, men i år “nøjes” hun med at stå på scenen.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Mette Nørgaard

Mette Nørgaard
Tzeitel

Mette er 25 år og bor i Ulsted. Til daglig arbejder hun med kunderservice i Bilka, og selvom dette er Mettes første forestilling på Skansen, har hun en mængde teatererfaring med sig i bagagen fra bl.a. Aalborg Studenterrevy, Aalborg University’s Shakespeare Company og Musicaliber.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Marie Nielsen

Marie Nielsen
Hodel

Marie er 22 år og sygepleje-studerende i Hjørring, men bor i Aalborg. Hun har tidligere spillet med i Hjørring sommerspil, men dette er hendes første år på “Skansespillet”. Hun så gerne at Hals Skanse blev udvidet, så der kan blive plads til endnu flere publikummer.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Michelle Knudsen

Michelle Knudsen
Chava

Michelle er 27 år og bor i Aalborg, hvor hun arbejder som pædagog i en børnehave. Michelle har spillet så meget teater, at det ikke kan remses op her, og hendes yndlingsskuespiller er Nicolaj Lie Kaas. Og selvom man er fyldt 27 kan man godt have pasta og kødsovs som livret.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Kirstine F. Lauritzen

Kirstine F. Lauritzen
Shprintze

Kirstine er 13 år og bor i Hals. Kirstine er for 3. gang med i Sommerspillet og har også været med i Skansespillets julestykker. Kirstine har ikke oplevet 1980’erne, men hun synes “det lyder festligt”. Hun går til sjipning, er besat af slik, men elsker også citron.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Sofie Nielsen

Sofie Nielsen
Bielke

Sofie er 12 år og går i skole, når hun altså ikke er til fodbold. Hun bor i Hals, og har tidligere været med i Skansespillet. Da Sofie var lille havde hun et ønske om at være en “vampyr havfrue”. Hendes yndlingskostume er en telefon (!) og hun elsker ristaffel.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Ulrik Frank

Ulrik Frank
Konstabel

Ulrik er 47 år og bor i Ulsted. Til daglig arbejder han som pædagog. Ulrik har været fast inventar på Skansen i en lang årrække og har også en mængde erfaring fra vikingespillene på Lindholm høje. Teaterfægtning, stegt flæsk med persillesovs og Freddy Mercury er nogle af Ulriks yndlingssbeskæftigelser. Og så er han for resten født i et klasseværelse.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Krestine Jakobsen

Krestine Jakobsen
Konstablens datter, m.m.

Krestine er 12 år og og går i skole i Hals, hvor hun også bor. Krestine var med i Skansespillets juleforestilliing “Den Lille havfrue”, men hun har også medvirket i et par andre stykker. Krestine spiller klaver og kan lide næsten alt mad.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Liane G. Eriksen

Liane G. Eriksen
Ung russisk pige, præst, m.m.

Liane er 17 år og bor i Hals. Hun har både en kat, en skægagame og to heste. Liane er med på Skansen for første gang. Hun er afhængig af fetaost og Richard Armitage, og hvis hun havde en million ville hun sådan set bare prale af det, og ikke rigtig bruge pengene til noget!

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Laura V. Madsen

Laura V. Madsen
Ung russisk pige, m.m.

Laura er 15 år og bor i Vejgaard (Aalborg), hvor hun netop er færdig med 8. klasse. Laura har to gange været med i Skansespillets juleforestilling og har også spillet på Det hem’lige teater. Laura drømmer mange mærkelige ting, og hvis hun havde en million, ville hun bruge dem på aktier.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg,Caroline Ramskov

Caroline Ramskov
Fiddler

Caroline er 21 og bor i Aalborg hvor hun går på TGK (Teater Grundkursus). Caroline har været med på Skansen siden 2008, og har derudover spillet en masse andet teater. Hvis Caroline havde en million ville de blive shoppet op, men der ville også blive råd til en tur til Disneyworld.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Annica V. Hansen

Annica V. Hansen
Shayna

Annica er 25 år og bor i Nørresundby. Hun arbejder som kontorassistent og elsker en go’ bøf med pebersovs. Annica har været med i Skansespillet uafbrudt siden 1998. Hun er vild med Michael Bublé og farven blå, selvom hendes Ford KA er lilla.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Stig Ove Jensen

Stig Ove Jensen
Rabbi

Stig er 59 år og bor i Lyngså. Til daglig er han daglig leder på Veteranhjemmet i Aalborg. Stig har spillet revy i 25 år og optrædt som en del af et Sussi og Leo kopi-band i 15 år. Desuden har Stig gennem flere år været en del af Skansefamilien bag scenen, så det er ikke helt uden erfaring at han nu betræder de skrå brædder på sommerspillet.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Jannie Hvilsted

Jannie Hvilsted
Rivka

Jannie er 37 og bor i Dronninglund selvom hun føler, at hun er flyttet til Anatevka denne sommer. Jannie har tidligere spillet diverse teater og revy ligesom hun er Interartist i Karnevalskoloritterne, men dette er Jannies første optræden på skansen, og en gang imellem stopper hun op og overvejer om det mon var fuldstændig vanvittigt at gå til audition.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Søren Gravesen

Søren Gravesen
Mendel

Søren er 26 år og bor i Aalborg, hvor han læser på lærerseminariet. Søren debutterede på Skansen sidste sommer, men har derudover været med i 2 Musicaliber-forestillinger. Han beskriver sig selv som “en kæmpe computernørd” og elsker fisk og skaldyr.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Emma G Johansen

Emma G Johansen
Datter af Rivka og Rabbi

Emma er 14 år, og bor i Øster Uttrup (Aalborg), hvor hun netop er færdig med 8. klasse. Emma er for 4. gang med i Skansespillet, og har derudover været med i julestykkerne nogle år. Tro det eller la’ være, men Emma har to små søde grise som kæledyr og måske derfor er hendes yndlingssfarve pink.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Frederik S. Langhave

Frederik S. Langhave
Søn af Rivka og Rabbi

Frederik er 13 år og bor i Aalborg, hvor han selvfølgelig går i skole. Men teatret fylder næsten ligeså meget, og han har været med i operaen Tosca og i forestillinger på Morskabstheatret samt på Skansen, hvor han er med i sit 4. sommerspil. Frederik spiller trompet og ville helt sikkert have en drage som kæledyr, hvis de bare fandtes.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Anders F. Christensen

Anders F. Christensen
Perchik, m.m.

Anders er 23 år og bor i Aalborg, hvor han studerer. Han har tidligere været på scenen i Musicalibers opsætning af “Joseph and the Amazing Tecnicolor Dreamcoat”, og laver derudover stand-up komik og elsker sin Playstation 4, som han betragter som sit kæledyr.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Birgitte Randsted

Birgitte Randsted
Shaindel

Birgitte er 28 år og bor i Jerslev sammen med katten Ingolf. Til daglig er hun musikterapeut i Frederikshavn. Birgitte synger i vokalgruppen “Black Russian” og dette er hendes tredje sommerspil på Skansen foruden julespil og forestillinger med Musicaliber. Birgitte elsker en go’ bøf med rødvin og Alanis Morissette.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Jonas Ø Pedersen

Jonas Ø Pedersen
Motel

Jonas er 23 år og bor i Aalborg, hvor han studerer. Han elsker at køre i Taxi og er vild med stegt flæsk med persillesovs.. Jonas har været med i en frygtelig masse forestillinger, både hos Musicaliber og på Skansespillet. Hans mormor hedder Eva.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Karen G Hauerslev

Karen G Hauerslev
Datter af Shaindel

Karen er 13 år og bor i Hals. Karen er med i Sommerspillet for 3. gang, men havde derudover en hovedrolle i juleforestillingen “Den Lille Havfrue”. Hvis Karen havde en tidsmaskine, ville hun rejse tilbage til 1. verdenskrig, men til daglig går hun til sjipning.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Charlotte Jensen

Charlotte Jensen
Anja

Charlotte er 24 år og bor i Skalborg. Til daglig arbejder hun som hjemmesygeplejerske i Aars. Charlotte har tidligere spillet musical i gymnasie-regi, men det er første gang hun er med på Skansen. Og så bør vi advare om, at Charlotte snorker “som en mand”.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Emilie Pedersen

Emilie Pedersen
Datter af Anja, m.m.

Emilie er 13 år og bor i Vester Hassing. Dette er Emilies 3. sommerspil, og derudover var hun også med i Skansespillets “Den Lille Havfrue”. Emilie er vild med Anna Kendrick og Bruno Mars, og hvis hun havde en million, ville de blive brugt på velgørenhed og familieferie.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Nanna Ottsen

Nanna Ottsen
Datter af Anja

Nanna er 12 år og går i skole i Gandrup, hvor hun bor. Nanna havde sin debut i Skansespillets juleforestilling “Den lille havfrue” og er for første gang med i sommerspillet. Nanna er vild med kage og vild med at hjælpe dyr, og hun elsker at klæde sig ud som en stor kiks med grønt skum.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Henrik G. T. Pedersen

Henrik G. T. Pedersen
Vladimir, m.m.

Henrik er 28 år og bor i Vester Hassing. og arbejder som børnehavepædagog i Aalborg. Henrik har spillet teater siden han var 10 år, bl.a. på Skansen og i Musicaliber. Henrik spekulerer tit på hvor stor en cola, han kan få for 1.000.000 kroner, men han ved godt, at den nok bliver mindre, hvis der også skal være råd til en Tesla.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Sebastian Kjældgaard

Sebastian Kjældgaard
Zacha, m.m.

Sebastian er 20 år og bor i Aalborg. Sebastian spillede med på Skansen i 2013 (Oliver!) og har også spillet med musicaliber. Han er kirkesanger i Skt. Markus Kirke og har det besynderlige talent, at han kan få en 20’er op i næsen så man ikke kan se den. Som så mange andre musical-entusiaster er Sebastian vild med Les Miserables – specielt Javert.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Morten G. T. Pedersen

Morten G. T. Pedersen
Fyedka

Morten er 20 år og bor i Vester Hassing. Hans livret er buffet og han bor. Mortens  yndlingsskuespiller er Ghita Nørby og han bruger størrelse 42/43 i sko. Det er første gang Morten er med på Skansen og han hopper ind uden tidligere teatererfaring.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Mathias K. Jensen

Mathias K. Jensen
Yussel

Mathias er 24 år og bor i Aalborg. Mathias har tidligere spillet Shakespeare-forestillinger og revy, men det er første gang han er med på Skansen. Han er vild med pizza, Johnny Depp og BMW’ere, og så har han den specielle egenskab, at han græder, når han ser gyser-film, men kun på venstre øje.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Simone H. Yder

Simone H. Yder
Mirala, Fruma-Sarah

Simone er 16 år og bor i Gandrup, hvor hun netop færdig med 9. klasse. Simone har været med på Skansen siden 2010, hvor hun debutterede med hovedrollen i Annie – en rolle hun gerne ville rejse tilbage i tiden og spille igen, selvom hun ikke længere kan passe den røde kjole. Som Simone siger det: “Skansen er mit liv”

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Frederikke Kristensen

Frederikke Kristensen
Datter af Yussel og Mirala

Frederikke er 12 år og går i skole. Hun bor i Holtet, hvor hun har selskab af både en hund, en kat og en hest. Frederikke går ind for dyrehjælp og velgørenhed – og så elsker hun Dirch Passer, VW-boblen og boller i karry.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Steen Carlsen

Steen Carlsen
Lazar Wolf

Steen er 58 år og bor i Vester Hassing, og i hjemmet er det kattene, der bestemmer det meste. Til daglig er han guitarlærer på Aalborg kulturskole og kirkesanger i Vester Hassing Kirke. Steen har været med på Skansespillet siden 2009 og ud over at stå på scenen er han også vores trofaste maler.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Nanna Ottsen

Lars E. Rohde
Mordcha

Lars er 63 år og bor i Storvorde, hvor han nyder tilværelsen som efterlønner efter en tilværelse som journalist. Lars er med i Skansespillet for første gang og har ikke tidligere teatererfaring, men han er lynhurtigt blev en integreret del af Skansefamilien. Lars er ivrig sejler og foretrækker at sejle/køre efter landkort i stedet for GPS

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Betina Fischer

Betina Fischer
Raina

Betina er 38 og bor i Hou. Betina er fysioterapeut og står for første gang på en scene – hvis man ser bort fra lidt teater i skolen. Audition til “Spillemand på en tagryg” står for Betina som en af de besynderligste oplevelser hun har været ude for. Hun er vild med karry og Meryl Streep, og ville gerne rejse tilbage til 1986 og høre bedre efter i musiktimerne – hvis hun ellers havde en tidsmaskine.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Christian Rønnest

Christian Rønnest
Yankel, m.m.

Christian er 15 år og er netop færdig med 9. klasse på Hals skole. Dette er Christians 3. år på Skansen, og han har desuden været med i Juleforestillingerne. Hans favoritskuespiller er Johnny Depp og han vil gerne have en Aston Marin V12 Vanquish.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Frida T. Schultz

Frida T. Schultz
Datter af Mordcha og Raina

Frida er 12 år og bor i Nørhalne, hvor hun har fritidsjob som barnepige. Dette er Fridas første år på Skansespillet, og måske bliver hun her ikke for evigt, for hendes store ønske er at flytte til Portugal når hun bliver stor, hvis hun da ikke kan få fingrene i en tidsmaskine og komme tilbage til dinosaurerne.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Marianne Duus

Marianne Duus
Yente, Mormor-Tzeitel

Marianne er 39 år, hvilket hun betragter som “det nye sort”. Hun bor i Hou, og arbejder til daglig på Try Efterskole. Marianne har spillet med i Skansespillet før Skansen i Hals blev grundlagt og var instruktør på Sommerspillet 2010, “Annie”. Hun elsker at spise mad, som andre har lavet.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Martin T. Knudsen

Martin T Knudsen
Avram

Martin er 29 år og læser til psykologi i Aalborg, hvor han bor. Livretten er hjerter i flødesovs, og han har engang lavet mad til Sean Connery. Martin har tidligere været med både på Skansen og i Musicaliber. Med en skostørrelse på 48,5 har Martin Skanseholdets største fødder.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Ann. E. Christensen

Ann. E. Christensen
Datter af Avram

Ann er 15 år og bor i Hals, hvor hun også går i skole. Det er første gang Ann er med på Skansen, men har tidligere spillet skuespil på sin skole. Som så mange andre elsker hun lasagne og hendes yndlingsskuespiller er Mille Dinesen, mens favoritbandet er One Direction.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Sine Sloth

Sine Sloth
Datter af Avram

Sine er 13 år og bor i Dronninglund. Hun spillede rollen som Prins Erik i Skansespillets juleforestilling “Den lille havfrue” og er nu for første gang med i sommerspillet. Sine elsker Pizza og One Direction, men hendes yndlingsskuespiller skal vi længere tilbage i tiden for at finde: Dirch Passer.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Eva O. Rodh

Eva O. Rodh
Datter af Avram

Eva er 13 år og bor i Ulsted og Hals, og går selvfølgelig i skole som de fleste 13-årige. Eva har tidligere lavet musical på Hals Skole, og hvis hun havde en million ville hun invitere HELE sin familie ud at rejse. Og så elsker hun at drikke kaffe og te.

Orkester

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Olga Carlsen, Violin

Olga Carlsen
Violin

Uddannet violinist fra Nordjysk Musikkonservatorium og arbejder til daglig som organist i Asaa og Melholt kirker. Olga er en flittig benyttet kammermusiker og optræder ofte ved kirkelige koncerter i samarbejde med andre musikere. Derudover assisterer hun i Aalborg Symfoniorkester og er fast medlem af ”Nordjyske Strygere” samt ”Korsbæk-trioen”.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Ide Bundgaard, fløjte

Ide Bylin Bundgaard
Fløjte, altfløjte

Uddannet fløjtenist fra Nordjysk Musikkonservatorium. Hun assisterer fast i Aalborg Symfoniorkester og spiller derudover i mange andre sammenhænge. Ide arbejder som projektkoordinater for “Orkester Norden” og underviser i tværfløjte og kammermusik på Aalborg Talentakademi og Aalborg Kulturskole. Ide var med i Skanseorkestret i 2013, da vi spillede “Oliver!”

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, David Botella Pascual, klarinet

David Botella Pascual
Klarinet

David Botella Pascual er spansk klarinettist og dimitterede i 2014 som kandidat fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. I øjeblikket er David studerende på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, hvor han sideløbende med studiet assisterer i danske såvel som svenske symfoniorkestre. Han spillede med på forestillingen ”Oliver!” på Skansen i 2013.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, David Botella Pascual, Janne Højen, accordeon

Janne H. H. Andersen
Accordeon

Uddannet klassisk accordeonist fra Det Jyske Musikkonservatorium. Janne underviser til dagligt på kulturskolerne i Jammerbugt og Ålborg, og spiller derudover i forskellige sammenhænge både som solist og kammermusiker. Janne spillede med i forestillingen “Min søn Pinocchio” på Skansen i 2012

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Karen Marie Lyng, trompet

Karen Marie Lyng
Trompet

Uddannet klassisk trompetist og rytmisk korleder fra Nordjysk Musikkonservatorum. Hun spænder således bredt, både som udøvende musiker og som musiklærer på flere nordjyske musikskoler. Karen er ansat som trompetist og korsanger ved Vejgaard Kirke og har desuden et udstrakt virke som dirigent for en række kor og brassbands.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Johannes Rodh, basun

Johannes Rodh
Basun

Uddannet “alt-mulig-musiker” fra Nordjysk Musikkonservatorium med hovedvægt på kor/ensembleledelse og basun. Han har sidenhen uddannet sig som organist, og arbejder til daglig ved Vesterkær Kirke i Aalborg. Johannes spillede med i sidste års forestilling “Jorden rundt på 80 dage” på tuba, keyboard og basun – i år, dog kun på sidstnævnte.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Conni Rokkjær, cello

Conni Rokkjær
Cello

Uddannet cellist fra Nordjysk Musikkonservatorium hos Gert von Bülow. Hun har tidligere spillet på Aalborg Teater, hvor hun bl.a. har spillet med i “Flagermusen”. Derudover har Conni assisteret i Aalborg Symfoniorkester. Conni har ikke tidligere være med på Skansen, så “Spillemand på en tagryg” er hendes skansedebut.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Peter Søvad, bas

Peter Søvad
Bas

Uddannet kontrabassist fra Nordjysk Musikkonservatorium. Underviser i kontrabas på Den Rytmiske Aftenskole, Aalborg. Korinstruktør på Mariagerfjord Kulturskole. Freelance musiker, sanger, fortæller og foredragsholder. Peter er bassist og sanger i bl.a. The Swinging Hot Dogs, The Sands, Yeah Yeah Yeah Beatles Show og the Jacuzzis.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Jonas Thygesen, Percussion

Jonas Thygesen
Percussion

Uddannet slagtøjsspiller fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Jonas er aktiv  kammermusiker og har bl.a. uropført værker til diverse koncerter og festivaler. Jonas har assisteret i Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Sinfonietta og været solist for Aarhus Postorkester, Danmarks førende harmoniorkester. Jonas var med i Skanseorkestret 2014, “Jorden rundt på 80 dage”.

Sommerspil 2015 Hals Musical Spillemand på en tagryg, Martin Kjeldgaard, kapelmester, keyboards

Martin Kjeldgaard
Kapelmester, keyboards

Uddannet pianist fra Nordjysk Musikkonservatorium, og arbejder til dagligt som organist i Vodskov Kirke. Martin har siddet med dirigentstokken bag klaveret på Skansen siden 2009, og er også foreningens webmaster. Martin spiller desuden i “Korsbæk-trioen”, som netop har optrådt i Dyrehavsbakken i forbindelse med åbningen af “Korsbæk på Bakken”.

Bag Scenen

Kostumeansvarlig
Stine Frank

Systue
Stine Frank, Christine Yder, Louise W. Holmgaard, Connie Yder og Britta Kjeldgaard

Rekvisitansvarlig
Annica V. Hansen

Rekvisitter
Birgitte Randsted, Søren Skriver Rasmussen, Simone Yder, Sofie Nielsen, Kirstine Lauritzen, Torben R. Skov, Annica Hansen, Marie Nielsen, Caroline Ramskov, Frede- rik S. Langhave, Marianne Duus, Emma G. Johansen, Sine Sloth, Emilie Pedersen, Mette Nørgaard, Nan- na Ottsen, Liane G. Eriksen, Karen Hauerslev, Eva O. Roed, Krestine Jakobsen, Frederikke Kristensen, Frida T. Schultz, Morten Pedersen, Anne Christensen, Vivian Jørgensen, m.fl.

Scene- og kulisseansvarlige
Tommy Yder og Bo Yder

Maler
Steen Carlsen

Scene- og kulisse bygning/maling mm.
Tommy Yder, Bo Yder, Torben R. Skov, Henrik G. T. Pedersen, Morten G. T. Pedersen, Anders Fuglsang, Betina Fischer, Jannie Hvilsted, Lars Rohde, Laura V. Madsen, Charlotte Jensen, Michelle Knudsen, Sebastian Kjældgaard, Mathias K. Jensen, Ulrik Frank, Stig Jensen, Jo- nas Østergaard, Ole Sten, Martin T. Knudsen, Søren Gravesen, Christian Rønnest, m.fl.

Lyddesign og afvikling
Mads Kart Sørensen

Lydudstyr
Michael Jonassen og Søren Lyd

Forestillingsledere
Malene Lindholm, Cecilie Norvin og Nicoline Carlsen

Sufflør
Vivian Jørgensen

Instruktørassistent
Søren Skriver Rasmussen

Dramaturg
Stine Skovby

Hår og Make-Up
Søren Skriver Rasmussen

PR
Jan Norvin, Flemming Pedersen, Torben R. Skov, Martin Kjeldgaard og Ole Sten

Annoncer og sponsorer
Jan Norvin og Flemming Pedersen

Lotterigevinster
Erik S. Christensen og hele castet, m.fl.

Plakat, grafik & program design
Maria Emilie Trend

Fotograf
Jens Bang, Aalborg Reklamefoto

Billetsalg, boder, kontrollører, voldvagter
Tove Sloth, Mogens Johansen, Karin Johansen, Nikolaj Bille, Louise Holmgaard, Lotte Holmgaard, Maria M. Andersen, Simon Bjerregaard, Lars Knudsen, Karla Rosendahl, Ea Kibsgaard, Martin Kibsgaard, Søren V. Pedersen, Lene V. Madsen, Lisbeth Mikkelsen, Vibeke Sten, Torben Duus, Jeanette T. Schultz, Mikael Schultz, Jane Schultz, Britta Kjeldgaard, Jette Pedersen, Flemming Pedersen, Lone Andersen, Lise Lauridsen, Ida Nielsen, Jess Lauritzen, Kirsten Andersen, Peter Andersen, Jørgen Andersen, Klaus Nielsen, Marianne Ochwat, Jette Jakobsen, Anne Hangstrup, Corna Christensen, Nine Langhave, Stine Sofie Langhave, Mads Langhave, Vibeke Norvin, Lisa G. Hauerslev, Susanne Skov, Hanne Mortensen, Kim Holmberg, Marianne Carlsen, Birgit Bjeldbak, Mette Pedersen, m.fl.

Backstage
Helene Rønnest, Tanja Lauritzen, Anne Moe, Malene Lindholm, Nicoline Carlsen, Cecilie Norvin, Anne Sofie Thomsen, m.fl.

Nattevagter
Torben Skov, Martin Kjeldgaard, Britta Kjeldgaard, Henrik G. T. Pedersen, Morten G. T. Pedersen, Michelle Knudsen, Ulrik Frank, Søren Gravesen, Martin T. Knudsen, Lisa Hauerslev, Karen Hauerslev, Kirstine Lauritzen, Betina Fischer, Mette Nørgaard, Sebastian Kjældgaard, Mathias K. Jensen, Søren Skriver, Tanja Lauritzen, Marie Nielsen, Anders Fuglsang, Pernille Redke, Jonas Pedersen, Anne Moe, Isabell Sørensen, m.fl.

Bestyrelsen
Jan Norvin, Steen Carlsen, Torben R. Skov, Vivian Jørgensen, Tommy Yder, Bo Yder og Jannie Hvilsted

Skansespillet 2015 - Spillemand på en tagryg - bag scenen

Publikum Skrev

Erik Sørensen: “Imponerende så flot og velspillet en forestilling. Det her er på det nærmeste et meget, meget højt professionelt niveau – i en klasse for sig. Vi ses til Atlantis næste år, kan næsten ikke vente”

Trine Beck Thomsen: “Har i aften været til premiere på årets skansespil i Hals “Spillemand på en tagryg” opført af Skansespillet. Hold da op en god forestilling med dygtige skuespillere, et fantastisk orkester, gode sange/dans og en stærk fortælling! Det kan klart anbefales”

Inge Krogh Larsen (Visit Aalborg/Infocenter Hals): “Glæd Jer…. Vi var så heldige, at være inviteret til generalprøve på årets Skansespil “Spillemand på en tagryg”. En fantastisk forestilling. Flot flot skuespil, smuk sang og musik, flotte kostumer og opsætning, god humor – alt i alt en dejlig aften. Vi kan kun anbefale, at I ser stykket, for hvor er de dygtige. Tak til Skansepillet for invitationen og held og lykke”

Bodil Skov: “Så forestillingen igår og blev meget rørt over jeres præstation allesammen. Tusind tak fra Svendborg”

Gitte O. Nielsen: “Tak for en dejlig eftermiddag! Perfekt vejr (ja, vi havde skygge under træe), flotte danse, entusiastiske skuespillere, gennemførte detaljer i scenografi, lækker musik og sør’me om vi ikke også vandt i tombolaen. Forsat knæk og bræk til alle!”

Erik og Hanne Schou Christensen: “Lad os slå fast: vi er ikke profesionelle teateranmeldere – vi er bare to glade teatertosser, der gerne vil takke stort for den fantastiske gode oplevelse i går eftermiddags, da vi så jeres udgave/fortolkning af “Spillemand på en tagryg”. Da vi for ca. et år siden hørte, at det var dette stykke, I ville spille i 2015, sagde vi til hinanden: Det brækker “Skansen” ryggen på – det er for alvorligt og for kedeligt som sommerspil. Men vi havde forregnet os! Vi kedede os ikke. Vi var fænget fra første replik/melodi til den sidste. Vi havde ikke forestillet os, at I kunne tilsætte så megen kant og så humoristisk tvist og så mange herlige indfald og det med ganske få virkemidler – men bestemt også via jeres dygtighed. – Det er krævende og ikke uproblematisk at sætte så gammelt og hæderkronet stykke op og med en så nutidig problematik. Vi følte os rørte og berørte. At der blev sunget /spillet og danset med stor dygtighed og lyst hører også med i billedet. Det er DET, der kendetegner Skansespillet – lige fra den yngste amatør til de garvede spillere –og den entusiasme går jo igen vedr. ALT bag scenen. Vi siger tusind tak og ønsker GOD VIND for næste års forestilling. Gode og varme hilsener til ALLE!”