Auditions

Skansespillet i Hals kalder på høj som lav, ung som gammel, dreng som pige, kvinde som mand. Vi skal bruge skuespillere, dansere og sangere til Skansespillet 2019.

Lørdag d. 17. november og Søndag d. 18. november holder vi auditions til på Gandrup Skole, Bredgade 5, 9362 Gandrup

Tilmelding

Send en mail til audition@skansespillet.dk og oplys navn. adresse, telefonnummer og alder
Audition-materiale sendes ud ca. 1. november
Seneste frist for tilmeldig er 10. november
Børn skal være fyldt 12 år inden premieren d. 4. juli

Skansespillet 2019 - Alice i Eventyrland - bag spejlet

Om forestillingen

Skansespillet 2019 er en ny fortolkning af Lewis Carroll’s gamle klassiker, “Alice i Eventyrland” – en forestilling, som vil vække glæde og begejstring, uanset om man kender og elsker originalen, eller om man oplever historien for første gang. Orkesteret består af 10 professionelle musikere og castet sammensættes efter auditions d. 17.-18. november.

Alice er i gang med et spil skak, da hun pludselig hives ind gennem et spejl til en eventyrverden, hvor skakbrikkerne bliver levende. Her bliver hun terroriseret af Den Røde Dronning, beskyttet af Den Hvide Ridder og jaget af Jabberwock på sin spændende rejse gennem den glemte skov, hvor hun bl.a. møder Klumpe Dumpe, Tweedle Dum og Tweedle Dee, løven og enhjørningen. Tag med på hendes eventyr i en musical-forestilling for hele familien, spækket med iørefaldende musik, spektakulær koreografi og skøre karakterer.

Forestillingen er skrevet af tekstforfatter Chris Blackwood og komponist Piers Chater Robinson, som med stor respekt for den originale bog har genfortalt historien og givet den nyt liv.

Læs mere om forestillingen her
og lyt til musikken her (engelsk version)

Forestillingen opføres fra d. 4. til og med 13. juli 2019 på Skansen i Hals.

torsdag d. 4. juli : Premiere
fredag d. 5. juli: Forestilling kl. 19
lørdag d. 6. juli: Forestilling kl. 15
søndag d. 7. juli: Forestilling kl. 15
mandag d. 8. juli: Forestilling kl. 19
tirsdag d. 9. juli: Forestilling kl. 19
onsdag d. 10. juli: Forestilling kl. 19
torsdag d. 11. juli: Forestilling kl. 19
fredag d. 12. juli: Forestilling kl. 19
   Måske lørdag d. 13. juli: Ekstra forestilling kl. 11 – tages i brug i tilfælde af regn eller, hvis vi oplever en voldsom stor efterspørgsel efter billetter.
lørdag d. 13. juli: Forestilling kl. 15

Oversigt over roller

Aldersangivelserne er vejledende spillealder – lad dig ikke skræmme selvom du er ældre end yngre end den vejledende alder. Måske er DU den rigtige til rollen!

Alice – pige 11-21 år: Musicalens hovedrolle, som er den bærende karakter igennem hele forestillingen. Alice er en gæv pige med ben i næsen, men som også kan være sårbar og kan blive bange. I rollen ønsker vi en dygtig spiller, der ikke er bange for at stå på en scene. Rollen synger meget og derfor ønsker vi også at hun har en god sangstemme. Derudover vil der også være flere dansenumre, så det er også vigtigt at man skal kunne bevæge sig / danse.

Den Hvide Ridder (Lewis Caroll) – mand 25-40 år: Alices følgesvend, som hjælper hende igennem spejlverdenen. En stor rolle med mange replikker og flere sange. Til rollen ønsker vi derfor en dygtig spiller med stærk soliststemme, da der er flere solopartier. Skal også kunne bevæge sig / danse, da han også indgår i flere dansenumre. 

Den Hvide Konge (Far) – mand 25-45 år: Den hvide konge er en forstående, barmhjertig og opfindsom karakter. Denne rolle er en vigtig karakter for Alices måde at forstå verden på. Til rollen ønsker vi en god spiller og sanger, da rollen har en helt sang. Må gerne kunne bevæge sig / danse.

Den Røde Dronning (Miss Prickett) – kvinde 22-45 år: Den Røde Dronning er Alices modstander i spejlverdenen. Hun er en selvoptaget kvinde, der ikke er bange for skælde ud og råbe højt for at få det hun gerne vil have. Til rollen ønsker vi en god spiller, samt have en stor soliststemme da hun har en flere sange.

Tweedle Dum (Mr. Dumble) – mand og kvinde 25-45 år: Tweedle Dum er den ene af de to tvillinger. De er det komiske makkerpar, som er forskellige og ens på samme tid. Til rollen ønsker vi en der kan synge og danse.

Tweedle Dee (Mr. Deedle) – mand eller kvinde 25-45 år: Tweedle De er den anden af de to tvillinger. De er det komiske makkerpar, som er forskellige og ens på samme tid. Til rollen ønsker vi en der kan synge og danse.

Den Hvide Dronning (Mor) – kvinde 25-45 år: Den hvide dronning er den moderlige karakter i Alices liv, som er omsorgsfuld og godhjertet. Rollen er hovedsageligt en rolle kun med replikker.

Den Røde Konge (Dommer Kingston) – mand 30-65 år: Den røde konge bliver undertrykt af den røde dronning, og har svært ved bryde fri fra hendes trolddom. Han ender med at bryde fri og genskabe spejlverdenen, som den var engang. Til rollen ønsker vi en spiller, der også kan synge, da der vil være enkle solopartier.

Den Røde Ridder (Major Reddington) – mand 20-40 år: Den røde ridder er undersåt for den røde dronning. Det er ham der jagter Alice igennem spejlverdenen. I rollen ønsker vi en god spiller, der ikke er bange for at være en barsk fyr. Rollen er hovedsageligt en rolle kun med replikker. 

Klumpe Dumpe (Mr. Humphry) – mand eller kvinde 25-40 år: Klumpe Dumpe er en karakter Alice møder i spejlverdenen. Han/hun er traditionsbundet, arrogant og overfladisk person. Rollen har både en sang og flere replikker. 

Løven – 20-40 år: Mindre rolle, med lidt sang og replikker.

Enhjørningen – 20-40 år: Mindre rolle, med lidt sang og replikker.

Dommer – 25-65 år: Mindre rolle, med lidt sang.

Kontrollør – 20-65 år:  Mindre rolle, med lidt sang og replikker. 

Avismand – 20-65 år: Mindre rolle, med lidt sang og replikker.

Ged – 20-65 år: Mindre rolle, med lidt sang og replikker.

Ud over de nævnte roller, er der yderligere ca. 25-30 mindre roller der optræder på skift i scenerne, samt et hav af funktionsroller. Der er store dansescener, så vi vil også lede efter dansere og dansestærke skuespillere.  

Oversigt over sange

1 Overture

2 Look Deep In the Mirror / Se godt i spejlet
Alice, Lewis Carroll/Den hvide ridder, kvindekor

3 The Other Alice / Den anden alice
Den hvide konge, kor

4 Tickets, Please! / Billetter tak!
Ensemble, kontrollør, avismand, Ged, Alice

5 What’s In a Name / Hvad betyder et navn
Den hvide ridder, Alice

6 I Look Down / Jeg ser ned
Klumpe Dumpe, Alice, Den hvide ridder

7 Small / Lille
Alice, Den hvide ridder, ensemble

8 The Claws That Catch / De skarpe kløer
ensemble, Den røde dronning, Den røde konge

9 Oh Frabjous Day / Jubeldag
Ensemble, Dommer, Enhjørning, Løve

10 Two Sides To Every Argument / To sider af samme sag
Tweedle Dee, Tweedle Dum

11 Yonder / Tag af sted
Den hvide ridder, Alice, kor

12 You Must Know Something / Så kom med svaret
ensemble, Den røde dronning

13 Growing Up / Nu er jeg stor
ensemble, Alice, Alice 2

14 Frabjous Day Reprise / Jubeldag, reprise
ensemble

15 Small – reprise / Lille, reprise
Den hvide ridder, Alice, kor

16 Alice’s theme
kor

Instruktørholdet

Louise Rømhild, Skansespillet

Louise Rømhild
Instruktør

Louise er uddannet dramaturg på Aarhus Universitet, og har arbejdet i teaterverdenen de sidste otte år. Hun har selv stået på scenen flere gange på bl.a. Palsgaard Sommerspil og Musical Silkeborg. Louise har været instruktørassistent på flere forestillinger og i 2017 var hun dramaturg på Skansenspillets opsætning af Shrek.

Martin Kjeldgaard - skansespillet

Martin Kjeldgaard
Kapelmester / Vocalcoach

Er uddannet pianist fra Nordjysk Musikkonservatorium, og arbejder til dagligt som organist og korleder ved Vodskov Kirke. Martin har været kapelmester på Skansens sommerspil siden 2009, er foreningens webmaster, og næstformand i bestyrelsen.

Skansespillet, Torben Skov

Torben R. Skov
Koreograf

Arbejder til daglig som regnskabschef hos Asetek Danmark A/S i Aalborg, men de kreative lyster bruges heldigvis hos Skansespillet. Torben er foreningens multimand! Kasserer, skuespiller, koreograf, scenograf, tekniker og meget andet.

Vivian Jørgensen
Sufflør

Betinna Bjeldbak
Produktionsleder

Caroline Ramskov/
Anne Moe
Produktionsleder-assistent